One more year has come and gone

Tja. För någon timme sen stämplade jag ut för sista gången i år! Kan ju säga att det känns helt okej. Har haft en riktigt fin dag tycker jag. Flydde från huset där två av mina roomisar numera besitter varsin härlig lunginflammation, mindre okej. Tror jag håller på att få något liknande men väljer att ignorera det faktumet, då jag tidigare idag bokade biljetter till göteborg över nyår. Kan bli riktigt bra.

Förutom den lilla spontanaren drog jag även in till stan lite innan jobbet och fyndade hela årets nyårsoutfit. Hann även krama lite på Sanna som är på besök, underbart! Jobbet flöt på sådär som det ska och nu ligger jag här och laddar inför morgondagen. Lerum alltså. Hört att det är the place to be.

Hade verkligen världens bästa nyår i min förra året, men David har lovat att vi ska slå det så jag litar på honom så får vi väl se hur det går ;) Wish me luck!

Don't feel so naked, I am your blanket of hope

God kväll! eller natt. eller vad det nu blir. Hoppas ni mår bra där ute. Känns som om alla är sjuka för tillfället. Alla i huset är grymt förkylda och det var tungt att släpa sig till jobbet idag när de andra låg kvar i sofforna. Men imorgon jobbar jag årets sista pass så det är bara att bita ihop!

Nytt år på söndag alltså, sjukt vad tiden gått fort. För ett år sen var jag i staterna och visste inte alls hur mitt 2011 skulle se ut. Och nu sitter jag här i vårt grannland och fattar inte riktigt vad som hände. Har varit med om så mycket! Helt klart året som utvecklat mig mest, på många olika sätt. Eftersom jag älskar års-sammanfattningar kommer det snart en. Men nu måste jag verkligen lägga ner datorn och få lite sömn. Ttyl.

Såhär glad var jag för ett år sen, innan vi skulle iväg på årets sista basketmatch @ Davidson college. ÅH VAD JAG SAKNAR DET! Och saknar min Elin så att jag kan dö. Måste boka biljetter nuuuu.

.


If you love me, won't you let me know



Som ni vet jobbar jag nästan uteslutande kväll. Det innebär att jag kommer hem runt 2 och hamnar oftast i min sang med datorn på benen och klickar runt, utan något större syfte eller mål. Precis som jag gör nu. Av någon konstig anledning är det just i de här ögonblicken jag verkligen trivs. Då tänker jag på allt det där som får mig att må bra. Och det finns så himla mycket. Människor i min närhet (eller de som är långt bort för den delen) jag tycker om, platser jag varit på, händelser jag varit med om, komplimanger från kunder på dagens jobbpass, saker jag har att se fram emot osv.

För mig har det alltid varit viktigt att ha stunder som dom här, när jag hinner tänka och uppskatta, och jag har alltid sett till att skaffa mig dom. Nu får jag dom helt gratis utan att behöva anstränga mig och tror det är därför jag klarar att jobba så som jag gör också. Nu börjar jag snart svamla bort allting här men ville bara få fram hur viktigt det är att bara vara med sig själv ibland. Sen kan man ju göra som mig och låta Chris Martin få hänga med lite på ett hörn om man vill. Det är okej.

Min jul i Oslo

Folk har kallat mig dum i huvudet som valt att stanna i Norge över jul, men det visade sig vara ett bra beslut. Pontus och jag inledde julaftonsdagen med att handla mat och annat gott. Sen fixade vi oss och tog trikken bort till Fritz och Marcus. Kalle Anka vid tre var givet och så massor av julmat till det. Lite Kan du vissa Johanna efter det och sen var det dags för julklappsutdelning. ALLA fick choklad, haha bäst! Sen fick vi lite tråkigt, så vinboxen åkte fram och efter ett tag tyckte alla att dra ut och nalla en julgran var en väldigt bra idé. Så det gjorde vi. Nästan. Eller ja vi försökte i alla fall. När vi kom hem skrek vi oss hesa genom hälften av alla Håkan Hellströms låtar innan två av oss däckade i soffan, en på golvet och en på toaletten. Magiskt.

Juldagen var väl kanske inte riktigt lika magisk. Pontus och jag parkerade oss i varsin soffa här hemma och såg fyra olika filmer, en halv dokumentär om en okänd designer, billboard galan 2011 och somnade tillslut till ett avsnitt Band of Brothers. Riktigt slö dag, men klagar inte. Idag har vi inte gjort så mycket mer men snart ska jag ta tag i mitt liv och bege mitt till ett vackert kvällspass på mc'ern.






vi fick med oss en skylt i alla fall, alltid något..

Merry xmas peeps

På julafton får man äta choklad till frukost. Har jag hört. GOD JUL!!


En del av min värld

Shiiit, snart jul alltså! Idag fick jag i alla fall en liten klapp mindre att oroa mig över. Resten av tiden fram till julafton kommer mestadels tillbringas på jobbet. Stängning tre dagar i rad, woop Vad som hänt sen jag skrev sist är väl inte alltför mycket. Har mest jobbat, och gosat lite med Pontus som kommit hem. I lördags var det som sagt disneydags med lilla sjöjungfrun hos David, en kille jag träffade på kursen för några veckor sen. Vi är ganska lika, David och jag, men det är speciellt tre saker vi har gemensamt: en STOR förkärlek till Disney (obviously), extrem rädsla för hajar och framförallt så har vi båda väldigt svårt för att sluta prata. Har nog aldrig mött en människa som pratar så mycket förut. Men det är bra, hellre det än att det blir tyst konstaterade vi. Tog sällskap hem med två fulla brudar som däckade rätt fort här hemma. Gillar dom. En annan tjej jag gillar är Linnet som gav mig en estrellapåse i julklapp!!!! Big love! Nu ska jag sova järnet. Pusspuss på er. 

Sådär såg jag ut i lördags, Jim gillade inte den här bilden utan sa att det blev för många Emilia. Förstår inte alls vad han menar. Ju mer mig desto bättre, ju.

I wont worry my life away

Hemsk kväll igår alltså. Var fett underbemannade, så vi få som var på jobb fick slita som djur. Var därför helt slutkörd när jag vaknade och en fri dag satt verkligen på sin plats :) Började morgonen med en lång frukost och en dusch innan jag och Jim tog oss ner på stan. Mötte upp Maja lite senare och SHOPPADE för första gången på eeevigheter! Ett par skor, två fina tjocktröjor och så julklappar till familjen. Mycket nöjd med mina inköp, hade glömt hur kul det är att köpa saker. Speciellt till andra! Nu ligger jag i soffan och ser på fotboll och väntar på att Dave ska komma hem från jobbet. Då blir det disneydags, hell yes. Fin lördag i ett fint Oslo.

finaste linnea när vi vardagslyxade oss med sallad på BIT tidigare i veckan

You make it real for me

Förjävligt vad trött jag varit dom senaste dagarna. Känns som om allt liksom gått emot mig. Nu tror jag äntligen att jag är på väg tillbaka. Har precis städat köket och sitter här med en kopp te innan jag ska ta tag i mitt rum. Sen blir det jobb resten av kvällen. Samma gäller torsdag fredag, sen har jag veckans lediga dag och den ser jag verkligen fram emot! Kan ni förstå att det är julafton om lite mer än en vecka? Helt galet.

Kajsa och jag chillar vid dessertbordet på lucia förra året, smarrrr!

Sprit är skit

Nu har jag jobbat dag, festat och jobbat kväll i full rulle och om ungefär 7 timmar ska jag befinna mig på jobbet igen. Blir bara ett par timmar dock, för sen ska jag träna och ha mysmåndag i huset. Banne mig. Utgången igår var galen. Lite för galen. Lyckades liksom spärra min mobil och pin-koden är 1234...... Aja, berättar mer imorgon för nu hade jag tänkt få mig några timmars sömn. Stannade för övrigt en taxi när jag var på väg hem och frågade om jag ville ha skjuts gratis. Sånna fina människor gör mig så varm i hjärtat :) Nej nu, sängen!

Ice ice baby

Åh, vill inte gå och lägga mig för det innebär att min sista lediga dag för veckan är över. En dag som har varit precis sådär lagom ansträngande. Avklarade ett fruktansvärt jobbigt träningspass och tog mig en lång dusch innan jag avnjöt en väldigt god och välförtjänt cider. Efter middagen begav jag och Pontan oss in till stan för att vingla runt lite på isen. Var riktigt mysigt att glida runt där faktiskt och jag trillade inte en endaste gång! Nu har vi smällt i oss en påse chips framför Gladiator och mannen somnade i soffan... som vanligt. Tur för mig att min andra pojkvän kom hem så jag har någon att socialisera mig med. Snart blir det sänga, ska bara trycka i mig lite mer pepparkaksdeg. Yum.

Pontus snurrade runt som en liten isprinsessa ;)

Come what may

Lustigt hur livet kan kännas som bäst när man sitter och tuggar på en banan, efter en jobbdag som varit stressigare än någonsin. Dessutom fick en kund mig att börja gråta. Sjukt. Är det något jag verkligen är bra på så är det nämligen att tackla krångliga kunder. Min spontana reaktion vid sånna tillfällen är liksom att börja skratta, alternativt inte bry mig ett jävla skit. Men denna tjejen var så otrevlig och personligt elak att jag fick be Tilda ta över kassan så jag kunde ställa mig i kylen för att kunna andas. Bitch.

Förutom det mår jag som sagt kanon. Känns som att allt flyter på nu. Jobbar högst 5 dagar i veckan, tränar minst tre och hinner med ett par utgångar i månaden. Som det ska vara liksom. I måndags fyllde jag dessutom upp min kylskåpshylla, efter att ha levt på ägg och gröt i en vecka. Så nu mår min mage toppen den med. Mat är det allra bästa.

Nu är det en himla massa snö i Oslo för övrigt! Igår svor jag högt över det äckliga kalla jobbiga som föll ner från himlen. Men idag var jag tvungen att erkänna för mig själv att det faktiskt är ganska mysigt. Och det är väl bara att vänja sig, lär ju ligga där på marken fram till april.....

och snart åker björnfittan på igen!

A dream is a wish your heart makes

Nu har det hänt lite saker i Oslot igen. När alla andra tog helg förra veckan intog jag istället jobbet. Men igår var det min tur att få ett par dagar ledigt! Jag satte mig helt sonika med rumpan i frisörstolen och blev av med ett kilo hår, efterlängtat om något. Sen var det dags för färgning, uppsättningar och en himla massa krystade leenden i några timmar framöver. Min frisör använde nämligen mig som modell för hennes kurs och vi filmade därför hela proceduren. Några krystade leenden blev det däremot inte när jag fick se slutresultatet, riktigt fetnöjd!

Mitt i allt poserande smsade Maja om utgång och jag var inte sen att haka på. Himla massa dans på yatzi blev det, mellan alla tafsande killar och hånglande par. Kändes lite som att vara tillbaka på en gymnasiefest på Bistro faktiskt. Men det var roligt ändå! Sen gick vi den långa vägen hem, börjar bli en tradition det där.

Min andra lediga dag har mest tillbringats på stan. Köpte den första julkappen, till min lilla mormor. Har fått lite idéer till resten av familjen med så det känns bra. Trots att jag inte kommer hem till jul då..  Efter min lilla shoppingtur underhöll jag först Maja och sen Linnea på deras jobb i sammanlagt nästan 5 timmar. Kvalitetstid. Nehe nu ska jag avsluta min och Davids mycket seriösa och ingående konversation om Disney, bästa! Sen ska jag sova ut och ladda för en hård kväll. På mitt kära mc'ern.


Keep your love locked down

Är fett trött men nu känner jag mig lite tvingad att berätta vad som hände igår. När alla gått från jobbet utom lilla jag, går jag ut för att ta in skyltarna. I samma ögonblick som dörrarna stängs kommer jag på att jag ställt in dom på att bara öppnas innifrån. FUCK asss! Sprang runt på Major i ren panik och fick till sist hjälp av tre sköna killar att bryta mig in!! Sen vägrade dörrarna att öppna sig igen och paniken blev om möjligt ännu större. Jag hade gjort så att inga gäster kunde komma in dagen efter, jag hade förstört för hela McDonalds och chefen skulle DÖDA MIG!! Seriöst något av det värsta jag varit med någonsin. Men ett samtal senare lugnade jag ner mig och lite halvchockad städade jag klart till klockan slog 4.. Nu lät det mycket mesigare än vad det var, haha. Verkligen hemskt!

Den här jobbdagen har däremot varit en av dom chilligaste ever, like. Imorgon är vi på att igen. Först en tur till gymmet är det tänkt. Sist jag var där klämde en biffig kanadensare på min arm och sa "jodå, det finns nog lite fett där ändå". Så fredagen inleds med bänkpress så det står härliga till ;) Sees da.


första december, snart är det jul!

The truth

SJUK KVÄLL! Berättar imorgon. Klockan är 05.42 och det är minsann dags att sova. Godnatt.

RSS 2.0